Selecteer een pagina

Het kan erg handig zijn om lokaal WordPress te installeren en offline een WordPress website te hebben. Deze website staat dan alleen op jouw computer en kun alleen jij bezoeken. Dit kan handig zijn als je veel veranderingen aan je website wil maken, maar nog niet wil dat bezoekers de webstie kunnen zien. Dan kun je eerst de website lokaal maken en als je helemaal klaar bent, online zetten.

Het kan ook handig zijn om een lokale WordPress website te hebben als je je website wil updaten. Wil je bijvoorbeeld overstappen naar WordPress 5.0 maar weet je niet zeker of dat allemaal wel goed gaat? Dan kun je een kopie maken van je huidige website, die kopie vervolgens lokaal zetten en updaten. Gaat er iets kapot? Dan hebben jouw bezoekers er gelukkig geen last van. Lokaal kun je ook alles testen en zorgen dat het werkt, voordat je aan je échte online website komt.

Lokaal WordPress installeren: hoe doe je dat dan?

Lokaal en dus offline WordPress installeren kan op verschillende manieren. Je hebt hier verschillende programma’s voor, die een lokale omgeving kunnen maken. Enkele voorbeelden zijn MAMP, WAMP of XAMPP. Maar écht lekker werkte dat bij mij niet: ik vond het onoverzichtelijk en ik was voor mijn gevoel te veel bezig met het goed instellen van de lokale omgevingen. Niet echt waar ik op zat te wachten! Dat moest makkelijker, vond ik.

Oplossing: Local by Flywheel

Het programma Local by Flywheel heeft mijn problemen gelukkig helemaal opgelost! Local by Flywheel is een programma waarmee je heel gemakkelijk lokaal (en dus offline) een WordPress omgeving kunt aanmaken. Met een paar klikken heb je een nieuwe WordPress geïnstalleerd waar je dan vervolgens alles mee kunt proberen, zonder dat je bezoekers er daadwerkelijk last van hebben.

Het fijne aan Local by Flywheel, is dat het speciaal voor WordPress is gemaakt. Bij andere programma’s om een lokale omgeving te maken, moet je zelf nog WordPress daarop installeren. Aangezien Local by Flywheel speciaal is gemaakt om met WordPress te werken, hoeft dat niet. Als je een nieuwe lokale website aanmaakt, wordt WordPress er automatisch op geïnstalleerd en wordt de database erbij automatisch aangemaakt.

Aangezien het zo makkelijk is, denk ik dat Local by Flywheel voor iedereen goed te gebruiken is. Je hoeft geen developer te zijn om dit te begrijpen! En helemaal goed nieuws: het is gratis.

 
Iets aan gehad?

Become a Patron!