Selecteer een pagina

Als je in WordPress het Divi thema gebruikt, zul je zien dat je in de theme options social media profielen kunt invullen. Als je die invult en aanzet, kun je ervoor kiezen om social icons in je footer en helemaal bovenaan in je header te laten zien. Hartstikke handig: met een paar klikken heb je dan een linkje naar je Facebook, Twitter en Google+. Maar wat nou als je bijvoorbeeld een icon voor Instagram of YouTube wil?

Een beetje teleurstellend: dat zit niet direct in de opties van Divi. Het gekke is: de icons zijn wel beschikbaar in het thema, maar de optie om ze vervolgens ‘aan’ te zetten is niet aanwezig in de theme options. Gelukkig kun je met wat extra code die opties wél beschikbaar maken.

Met de code die ik je in deze blogpost geef, krijg je extra opties in je theme options voor de icons van Pinterest, LinkedIn, Tumblr, Instagram, Skype, Flickr, MySpace, Dribble, YouTube en Vimeo.

Deze code is ook fijn om te gebruiken als je een Divi website maakt of aanpast voor een klant: doordat de opties zichtbaar worden in de theme options, is het ook makkelijk voor een klant om de goede profielen neer te zetten, te veranderen of bepaalde icons uit te zetten.

Voordat je gaat beginnen met toevoegen van de code aan de bestanden: het is belangrijk dat je gebruik maakt van een child theme. Anders ben je na een update van het Divi theme alles kwijt, en dat wil je natuurlijk niet.

Om de social icons toe te voegen, moet de code toevoegen aan twee bestanden in je child theme.

  • functions.php. Dit bestand bestaat als het goed is al in je child theme.
  • social_icons.php. Het bestand social_icons.php moet in je child theme in een map genaamd ‘includes’ staan. Als je dit bestand nog niet hebt, doe je het volgende: je maakt in je child theme een map genaamd ‘includes’. Dan kopieer je uit het Divi theme zelf het bestand social_icons.php. Dit bestand ga je vervolgens aanvullen met de code die hieronder staat.

Plaats deze code in je bestanden

Deze code moet je toevoegen aan je bestanden. Eerst zie je de code die je moet toevoegen aan functions.php, daarna de code die je moet toevoegen aan social_icons.php.


Let er dus op dat je de code voor social_icons.php onderaan het bestand toevoegt, maar nog voor de laatste </ul>. En als het goed is, verschijnen dan bij de theme options de knoppen voor alle social media icons.
Iets aan gehad?

Become a Patron!